Helvin ballaadi julkaistiin musiikkivideona

Helvi Hämäläisen elämäntarinaan perustuva Helvin ballaadi on osa Stadin naisten laulut produktiota. Esityksen verhot raottuivat sen verran, että nähtävillä on tämä yksi tarina ja sen luoma ajankuva Helsingistä noin sata vuotta sitten.

Stadin naisten laulut ensi-iltaan

Stadin naisten laulut produktio saa ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä 8.2.2019. Näyttelijä Elsa Saisio, muusikot Anna E. Karvonen ja Milla Viljamaa sekä valosuunnittelija Ina Niemelä luovat vahvoja ajankuvia naisten elämästä Helsingissä viimeisen sadan vuoden aikana. Monologit, vanhat valokuvat, valotaide sekä uudet ja vanhat laulut muodostavat dramatisoidun konsertin, jossa menneiden ja nykyisten sukupolvien naisten tarinat kohtaavat. Helsingin naisten osin jo unohdetut kansanlaulut ja elämänkohtalot mm. Sörnäisten tehtaissa, työväen kodeissa, kaduilla ja bordelleissa tuodaan näin kuultavaksi unohtamatta modernia helsinkiläistä naista. Laulutekteiksi tarinoita ovat kirjoittaneet mm. Marja-Leena Mikkola, Pirkko Saisio, Kanerva Pasanen, Inka Nousiainen ja Mercedes Bentso. Sävellykset ovat Milla Viljamaan käsialaa.

Kuva Katja Tähjä

Riikka Timosen ja Senni Eskelisen Perillä! julkaistiin

Duo Riikka Timonen & Senni Eskelinen duon levy Perillä!  julkaistiin 25.1.2018. Levy on Riikka Timosen, Saara Honkasen ja Milla Viljamaan sanoittama ja sävellykset ovat Milla Viljamaan. Levy on saanut paljon positiivisia arvosteluita Helsingin Sanomista, Savon Sanomiin, Ilkan, Pohjalaisen ja Salon Seudun Sanomien kautta Karjalainen -lehteen. Otteita arvosteluista voi käydä lukemassa täältä.

Lauri Tähkän Jouluni laulut levy on myynyt kultaa

Milla Viljamaan tuottama ja Lauri Tähkän tulkitsema levy Jouluni laulut on myynyt fyysisenä levynä kultaa joulukuussa 2017. Oikein mukavaa tulevaa Joulun aikaa kaikille levyn parissa!

Konsertti BBC:n proms festivaalilla

Lontoon Proms on laadukas BBC:n musiikkijuhla ja festivaali, jota seurataan maailmanlaajuisesti. Tänä vuonna ohjelmistossa on  Suomen 100-vuotisjuhlia huomioiva kokonaisuus “From the Kalevala to Kaustinen: Finnish Folk and Baroque Music”, joka esitetään Cadogan Hallissa 31.8.2017. Barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentalan kokoama konsertti lähetetään suorana BBC:ltä ja on kuultavissa nettistreeminä kuukauden konsertin jälkeen. Konsertissa esiintyvät Kreeta-Maria Kentalan lisäksi sopraano Anu Komsi, harpisti ja kantelisti Andrew Lawrence-King, kitaristi ja teorbin soittaja Eero Palviainen sekä harmoonin soittaja Milla Viljamaa.

Morsian äänestettiin voittajaksi

Lauri Tähkän esittämä Morsian kappale on äänestetty Iskelmän top 300, Radio Novan top 200 ja Sun Radion top 200 juhannuslistojen ykköseksi ja parhaaksi kappaleeksi. 

Hereän levylle emmaehdokuus

Hereä yhtyeen Veden värit levy sai Etnoalbumi Emmaehdokkuuden. Emmojen voittajat julkistetaan Espoon Metro Areenalla 4.2.2017. Lisää Emmoista voit lukea täältä

Morsian ehdolla vuoden biisiksi

Emmamittelöissä 4.2.2017 ratkaistaan myös vuoden paras biisi. Lauri Tähkän morsian on ehdolla. Säv. Lauri Tähkä, Matti Mikkola, Aku Rannila, Milla Viljamaa, san. Lauri Tähkä, Saara Törmä. Peukut pystyyn!

milla on mukana koko suomi tanssii kampanjassa

Milla Viljamaa on mukana suuressa Koko Suomi tanssii -kampanjassa säveltäjänä ja harmoonin soittajana (Neiti Marplen tango) sekä pianon soittajana (Forgiveness). "Kampanja innostaa suomalaisia osallistumaan tanssihaasteeseen 6.1.2017 alkaen. Tanssihaasteen kuusi erilaista tanssia ovat saaneet inspiraationsa suomalaisesta musiikista." Lue lisää täältä.

Markku Lepistö triolle listamenestystä

Markku Lepistö trion levy New Voices on menestynyt Euroopan maailmanmusiikkilistalla hyvin. Tällä hetkellä sijalta 13 löytyvä levy on toinen suomalainen listalle noussut albumi. Worldmusic charts Europe löytyy täältä.

Hartwall Arenan keikka on julkistettu

Lauri Tähkä vetää Revohka yhtyeensä kanssa jättisuuren konsertin 20.05.2017 Helsingin Hartwall Arenalla. Lippuja saa täältä niin kauan kuin tilaa on. Tervetuloa mukaan!

Tapiola sinfoniettan vieraana

Milla Viljamaa vierailee taas harmooneineen Tapiola Sinfoniettan  "Mahlerin matkassa" konsertissa 23.9.2016 klo 19.00 Tapiola-salissa. Harmooni on mukana Arnold Schönbergin sovittamissa Gustav Mahlerin säveltämissä Vaeltavan kisällin lauluissa, jotka esittää mezzosopraano Virpi Räisänen ja johtaa Janne Nisonen.

Markku Lepistö trion levy julkaistiin

16.9.2016 julkaistiin Markku Lepistö trion levy New Voices. Trion keulassa soi melodeon - tuo ilmeikäs vapaalehykkäsoitin, jota harmonikaksikin kututaan. Harmonikkataiteilija Lepistön lisäksi trioon kuuluu kosketinsoittaja Milla Viljamaa sekä kielisoitinten mestari Petri Hakala. Levyn ohjelmiston Markku Lepistön säveltämää raikasta ja polveilevaa melodeonmusiikkia, joka poimii inspiraationsa kansanmusiikista. Trion jäsenten käsittelyssä yksirivinen haitari, mandoliini ja piano muodostavat äärimmäisen harmonisen ja nyanssirikkaan liitoksen. New Voice levyä voi ostaa Markku Lepistön nettikaupasta.

Lauri Tähkän uusi sinkku julkaistaan 22.4.2016

Lauri Tähkän ensimmäinen sinkku syksyllä 2016 julkaistavalta levyltä näkee päivänvalon 22.4. perjantaina Spotifyssä klo 00.00. Kappale on nimeltään Morsian ja sitä on ollut kirjoittamassa myös Milla Viljamaa. Lauri esittää kappaleen perjantaina Voice of Finlandin finaalilähetyksessä sekä lauantaina Saturday Night Liven kauden finaalijaksossa MTV 3:lla.

Äänisuunnittelua Mobile World Congressiin

Milla Viljamaa on tehnyt äänisuunnittelun Team Finlandin standille toteutettuun Finpron animaatioon Mobile World Congress messuille. Teoksen visualisoinnista vastaa Linda Linko ja animaatioksi sen on toetuttanut Anima Boutique. Mobile World Congress järjestetään 22.-25.2.2016 Barcelonassa ja se on GSMA:n organisoima alansa suurin tapahtuma koko maailmassa.  Lue lisää tapahtumasta Finpron sivuilta tai Mobile World Congressin sivulta. Projektin tuottajana toimi Zeeland Family.

Lauri Tähkä levytti Dave Lindholmia

Suositun SuomiLove ohjelman kolmas kausi alkaa 20.11.2015. Samana päivänä julkaistaan sinkku kauden levyltä, jolla kyseinen esitys kuullaan Milla Viljamaan tuottamana herkkänä versiona säestyksenään piano ja jousikvartetti. Lauri Tähkä esittää ohjelmassa ihailemansa Dave Lindholmin kappaleen Miss mun rakkaus uinuu.

Saaga Ensemblen Kuullella musiikkivideo julkaistiin

Milla Anssi Kelan Martin-haasteen finaaliin

15.9.2015 Anssi Kela pisti pystyyn haasteen: "Haastan sinut tekemään oman versiosi jostain Nostalgiaa-albumini kappaleesta. Kuvaa esityksestäsi video ja lataa se YouTubeen. Eniten katsomisia määräaikaan mennessä saanut video kustomoidun 9000 euron arvoisen Martin-kitaran." Matkalla kilpailun sääntöihin tuli kuitenkin pieni lisäys ja finaaliosioon valittiin 5 katsotuinta sekä 5 Anssin itsensä valitsemaan videota. Yhteensä osallistujavideoita oli 256 kpl. Milla Viljamaan versio kappaleesta Viimeinen yö pääsi finaalin yleisön äänillä. 

Milla toteutti Mimmien nuottikirjan

Mimmit - televisiostakin tuttu lastenmusiikkiyhtye julkaisi tuotannostaan iloisen Mimmien lauluja -nuottikirjan, jonka nuotit ja pianosovitukset ovat Milla Viljamaan käsialaa ja upea kuvitus Meri Mortin. 

Milla on mukana Mimmien muskarissa

Uusi lapsille suunnattu tv-sarja alkaa 14.3.2015 Juniorilla. Mimmien vauhdikkaassa Muskarissa lauletaan, soitetaan, rytmitellään ja seikkaillaan. Tv-muskarin sielut ovat Mimmikoto-sarjasta tutut Hansu ja Pauski eli Mimmit-yhtyeen Hannamari Luukkanen ja Pauliina Lerche. Lisäksi Muskarissa esiintyviä lapsia säestävät huippumuusikot. Käsikirjoittaja on taitava musiikin varhaiskasvattaja Pauliina Klemetti. Vihdoinkin jokaisella lapsella on mahdollisuus osallistua muskariin asuinpaikasta riippumatta. 

Katso sarjan traileri täältä.

Saaga Ensemble julkaisee toisen albuminsa

Saaga Ensemblen toinen pitkäsoitto "Kuullella" julkaistaan Kalevalanpäivänä 28.02.2015. Levy sisältää yhdeksän uutta kappaletta, jotka ovat syntyneet tiiviissä yhteistyössä yhtyeen jäsenten kesken. Kuullella- sana on peräisin Aleksis Kiveltä ja tarkoittaa kuuntelemista ja kuulostelua. Kuullella- levyllä muusikoiden äänet kuuluvat vahvasti ja näin syntyy jotain uutta ja ainutlaatuista. Saaga Ensemble yhdistää kansanmusiikin ja pop-musiikin tuoreella tavalla. Välillä laulu soi isosti ja tanner tömisee, välillä herkästi ja tunnelmoiden. Inspiraatiota on haettu niin metsistä, pelloilta kuin kaupungin sykkeestäkin.

saaga_ensemble_KUULLELLA_album.jpg

Milla vierailee Sveitsissä Camerata Bernin vieraana

Tammikuussa 2015 Milla pakkaa jälleen harmooninsa ja matkustaa Berniin soittamaan Camerata Bern orkesterin, Pekka Kuusiston ja Nicolas Altstaedtin kanssa. Ohjelmistossa on Vivaldin konsertto viululle ja sellolle F-duurissa RV544 ja konsertto sellolle e-mollissa RV 409 sekä traditionaalista suomalaista pelimannimusiikkia.

Lauri Tähkän Jouluni laulut -levyn tuottajana Milla Viljamaa

Lauri Tähkän joululevy Jouluni laulut julkaistaan 7.11.2014. Milla Viljamaa on sovittanut tutut joululaulut niin, että ne saavat osakseen myös jotain uutta ja tuoretta näkökulmaa. Yhteensä noin 30 henkinen musiikkitaitureista koostuva levykokoonpano värittää lauluja välillä herkän harpun voimin, välillä taas eloisan jousiorkesterin tai iloluontoisen pelimanniyhtyeen sävelin. Milla kertoo levystä: ”Jouluni laulut -levyllä lähdettiin hakemaan Laurin näköistä ja ajatonta linjaa. Laurin tulkinnat saavuttavat tällä levyllä sekä liikuttavan herkät että kepeän riemukkat joulun tunnelmat. Toivotan kaikille jylhiä, höpsöjä, kauniita, liikuttavia, raikkaita ja mielikuvituksellisia hetkiä levyn parissa!”

Levyn tiimoilta tehdään myös 13 konsertin kirkkokiertue joulukuun 2014 aikana.

Milla Viljamaa sävelsi musiikkia Muumit Rivieralla elokuvaan

Tuottaja-ohjaaja Hanna Hemilän ja Xavier Picardin tekemä Muumit Rivieralla -elokuva sisältää paljon musiikkia ja sitä on ollut säveltämässä mm. Milla Viljamaa. Kaikenikäisille suunnattu elokuva korostaa Muumi-tarinoille uskollisesti suvaitsevaisuutta ja eri kulttuurien ymmärtämistä. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 10.10.2014.

Elokuva on jo myyty Suomen lisäksi noin 40 maahan mm. Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Ranskaan, Sveitsiin, Japaniin, Hong Kongiin, Macaoon, Israeliin ja Lähi-itään. 
Lue lisää Elokuvan kotisivuilta.

poster-berlin-140123.jpg

Milla Viljamaa vähärivisvirtuoosi Markku Lepistön tohtorikonsertissa

Sibelius-Akatemian taiteellisessa tohtorikonsertissa on yhteensä viisi konserttikokonaisuutta. Toisessa konsertissaan Markku Lepistö jatkaa tutkimusmatkaansa yksirivisen harmonikan kanssa ja esittelee soittimen kamarimusiikillisia mahdollisuuksia sekä solistisesti, että yhdessä Petri Hakalan ja Milla Viljamaan kanssa.

Kaikki jatkotutkintokonsertissa kuultavat kappaleet ovat yhtä poikkeusta lukuunottamatta kantaesityksiä ja Lepistö on säveltänyt ne nimenomaan yksiriviselle harmonikalle. Sovitukset ovat Hakalan, Lepistön sekä Viljamaan käsialaa. 

Konsertti 26.11.2013 Helsingin Musiikkitalon Camerata sali klo 19.00.

Tango Diary albumi julkaistaan 10.10.2013

Duo Milla Viljamaa (piano) & Johanna Juhola (harmonikka) on jo kokenut tangotaiturikaksikko, joka on ällistyttänyt virtuoottisuudellaan, herkkyydellään, energisyydellään ja rennolla otteellaan jo kahden levyn ja yli kymmenen vuoden keikkailun verran. 

Kappaleiden aiheina toimivat tarinat kertovat esim. yhden tangon mittaisesta rakastumisesta, hyvien tuulten kaupungista Buenos Airesista, tangotanssin bambista pikku milonguerasta ja vuokrattavista tangopartnereista taxi dancereista. Näihin tarinoihin duokaksikkoa inspiroivat Elina Lajusen kirjoittamat päiväkirjamerkinnät hänen tangomatka-ajoiltaan ja levyn runsaassa kansivihossa löytyykin otteita hänen teksteistään yhdistettynä niihin liittyvään sykähdyttävään kollaasitaiteeseen. 

Tango Diary albumin julkaisu tapahtuu "Seitsemän miestä" -tangoteatteriesityksen ensi-illassa Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 10.10.2013 klo 19.00.

Seitsemän miestä - tangoesitys ensi-iltaan lokakuussa

Tänä vuonna on sekä tangon että Aleksis Kiven juhlavuosi. On 100 vuotta siitä kun tango on tullut Suomeen ja 140 vuotta siitä kun Aleksis Kiven romaani Seitsemän veljestä on julkaistu romaanin muodossa. "Oikein! Tämä elämä käy laatuun; onhan se välimmiten lystiäkin ja nostelee hieman kantapäitä. - Tanssikaamme..." (Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä) 

Elina Lajusen käsikirjoittama ja ohjaama Seitsemän miestä esitys pohjaa Aleksis Kiven romaaniin Seitsemän veljestä ja argentiinalaisen tangon syntyhistoriaan Buenos Airesissa. 

Musiikin esitykseen on säveltänyt Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola. Ensi-ilta on Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 10.10.2013 klo 19. Lue lisää  Projektit sivulta.

Millan säveltämä baletti ensi-iltaan lokakuussa

Milla Viljamaan säveltämä Sankariveljekset - balettiseikkailu maailman synnystä saa ensi-iltansa Tapiolasalissa 3.10.2013. Balettiseikkailun tarinan on kirjoittanut Eppu Nuotio ja sen on koreografioinut Jouka Valkama. Musiikista vastaa upea Tapiola Sinfonietta. Lue lisää Projektit sivulta tai Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n sivulta.

Helsingin Juhlaviikkojen Reddress konsertit alkavat 

Lämpimässä taskussa, pehmusteiden päällä makoillessa tuntuu kuin olisi pitkään ja perusteellisesti halattavana. Muotoilija Aamu Songin suunnittelema Reddress ottaa Juhlaviikkoyleisön syleilyynsä. Reddress on kymmenen erilaista kokonaisuutta musiikkia, tanssia, puhetta, yllätyksiä. Ohjelman on kuratoinut Pekka Kuusisto.

Reddressin monipuolisen ohjelman avaa Pekka Kuusiston, harmonitaiteilija Milla Viljamaan ja Meidän orkesterin raikas ja värikäs tulkinta ikiklassikosta, Vivaldin Vuodenajoista. 

Polku -levy 16. sijalla WMCE-listalla

Saaga Ensemblen helmikuussa kalevalanpäivänä julkaisema levy Polku on noussut Euroopan maailmanmusiikkilistalla (World Music Charts Europe) sijalle 16. Saaga Ensemblessä laulavat ja soittavat Soila Sariola, Vilma Timonen, Milla Viljamaa, Tommi Asplund, Roope Aarnio, Jaakko Kämäräinen ja Jyri Sariola. Levy on mahdollista tilata kaupan puolelta.

Englannin kiertue huhtikuussa

Johanna Juhola Reaktori kiertää Englantia huhtikuussa 2013 kymmenen keikan verran. Making Tracks kiertue vierailee Lontoossa, Bury St Edmundsissa, Bristolissa, Poolessa, Yorkissa, Milton Keynesissä, Birminghamissa, Gatesheadissa, Cambridgessä ja Swanseassa Walesissa. Päivittyneitä uutisia ja konserttiarvosteluja voit lukea Making Tarcksin facebooksivuilta.

Konsertti kuuluisassa Berlin Philharmoniessa

Lepistö&Lehti duo konsertoi Berliinin Philharmonie konserttisalissa 23.1.2013 ja mukana ovat myös pianisti Milla Viljamaa ja joikaajat Ulla Pirttijärvi sekä Wimme Saari. Berliinin filharmonikoiden kamarimusiikkisarjaan kuuluva konsertti esittelee pohjoiseurooppalaista musiikkia joiusta suomalaiseen tangoon.

Milla Västerås Sinfoniettan vieraaksi

Milla Viljamaa vierailee tammikuussa Västerås Sinfoniettanluona Ruotsissa. Kansanmusiikkihenkinen ohjelmisto sisältää Bartókkia, Alakotilaa, Rautavaaraa, Mölleriä ja Viljamaata ja se esitetään Västeråsin konserttitalon suuressa salissa 17.1.2013.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto

Saaga Ensemble esiintyy Presidentin linnan keltaisessa salongissa itsenäisyyspäivän vastaanotolla 6.12.2012. Yhtyeen kotisivut löytyvät täältä.

Milla "Rauhan" roolissa pikku kakkosessa

Pikku kakkonen aloittaa marraskuussa 2012 uuden Satuja soitosta -sarjan, joka kertoo sadun muodossa tarinoita perinteisistä ja moderneistakin kansansoittimista. Joulukuun seitsemäs päivä tarinoidaan harmoonista, jonka myötä Rauha alias Milla Viljamaa tuo harmoniaa maailmaan.

Orkesterivierailuja

Milla Viljamaa vierailee elokuussa 2012 Britten Sinfonian riveissä. Mm. Antonio Vivaldin säveliä soitetaan Alankomaissa Amsterdamissa ja Englannissa Snapessa. Syyskuussa vuorossa on Millalle jo aikaisemmasta yhteistyöstä tuttu Irish Chamber Orchestra, jonka kanssa uppoudutaan mm. Bachin musiikkiin. Irlannin kamariorkesteri tekee myös vierailun Saksaan Kölnin Philharmonie -konserttisaliin lokakuun alussa.

Juttuja musiikkialan julkaisuissa

Teostory -lehdessä (2/2012), Muusikko -lehdessä (kesä-heinäkuu 2012) ja Pelimanni -lehdessä (2/2012) on Milla Viljamaan haastattelut. Myös kansanmusiikki.fi nettiportaali kirjoitti artikkelin Millasta toukokuussa. Artikkelin voit lukea täältä.

Vuoden 2012 Teosto-palkinto Milla Viljamaalle

Milla Viljamaan Minne -levylle säveltämä musiikki on valittu vuoden 2012 Teosto-palkinnon saajaksi. Musiikkimaailman Finlandia-palkinnoksi tituleeratun tunnustuksen suuruus oli 25 000 euroa ja se myönnettiin tänä vuonna vain yhdelle säveltäjälle. Palkinnosta päätti raati, jonka puheenjohtajana toimi kirjailija Juha Itkonen. Muut jäsenet olivat viulisti, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusisto sekä laulaja-lauluntekijä Chisu, joka oli yksi viime vuoden Teosto-palkittujen teosten tekijöistä. "Milla Viljamaan Minne on rikas ja monipuolinen instrumentaalilevy, joka päivittää suomalaisen kansanmusiikkiperinteen onnistuneesti ja omaperäisesti nykykorville otolliseksi", raati perustelee. Ehdolla olivat myös Kalevi Ahon viidestoista sinfonia, Mikko Heiniön Eerik XIV -ooppera, Iro Haarlan sävellykset levyllä Vespers, Kari Ikosen säveltämä The Helsinki Suite, Rubik yhtyen musiikki levyllä Solar sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani yhtyeen musiikki levyllä Erämaa. Lue lisää Teoston kotisivuilta.

Las Chicas del Tangon toinen levy julkaistiin

Las Chicas del Tango yhdistää kaksi tangomaailmaa argentiinalaisen Horacio Ferrerin kanssa uudella albumillaan. Levyn nimi on Tango de Norte a Sur (suom. Tangoa pohjoisesta etelään) ja se julkaistiin kansainvälisesti brittiläisen ARC Musicin kautta 28. helmikuuta 2012. Las Chicas del Tango eli Kukka-Maaria Ahonen (laulu), Johanna Juhola (haitari) ja Milla Viljamaa (piano) ovat säveltäneet levyn kaikki kappaleet kolmen runoilijan espanjankielisiin teksteihin. He saivat myös totetutettua unelmansa työskennellä Horacio Ferrerin (s. 1933), yhden Etelä-Amerikan legedaarisimmista tangosanoittajista ja runoilijista, kanssa. Levyn kaksi muuta runoilijaa ovat suomalais-bolivialainen Siboné Oroza, joka kirjoitti tekstejä Las Chicas del Tangon toivomista ajankohtaisistakin teemoista sekä argentiinalainen Alfonsina Storni (1892-1938), joka oli yksi aikansa merkittävimmistä runoilijoista Latinalaisessa Amerikassa.

Teosto-palkintoehdokkuus Minne-levyn musiikille

Milla Viljamaan Minne -levylle säveltämä musiikki on valittu Teosto-palkintoehdokkaaksi. Vuodesta 2003 lähtien jaetulla Teosto-palkinnolla halutaan nostaa esiin rohkeita, innovatiivisia ja omaperäisiä kotimaisia teoksia. Palkinnon saava teos voi edustaa mitä tahansa musiikin lajia ja se jaetaan 1-4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Teostopalkinnon voittajat selviävät 12.4.2012. Raati luonnehti musiikkia näin: "Milla Viljamaa on luonut kiehtovan kokonaisuuden, johon on ammennettu vaikutteita eri puolilta maailmaa, ja lopputulos on ajaton ja persoonallinen. Urkuharmonin innovatiivisella käsittelyllä Viljamaa tuo instrumenttinsa tälle vuosituhannelle unohtamatta sen kansanmusiikillisia juuria." 

Minne -levylle Emma ehdokkuus

Milla Viljamaan toinen soololevy Minne sai Etnoalbumi Emma ehdokkuuden. Etnoalbumi, Jazzalbumi, Alternative-/indiealbumi, Klassinen albumi, Lastenalbumi, Tuottaja ja Live-esiintyjä Emma jaetaan 1.12.2011, jolloin julkistetaan myös muiden kategorioiden ehdokkaat. Varsinainen Emmagaala on Barona Areenalla perjantaina 20.1.2012 ja sen lähettää suorana YLE TV2. 

Minne -levy Euroopan maailmanmusiikkilistalle

Milla Viljamaan toinen soololevy Minne nousi lokakuun alussa Euroopan maailmanmusiikkilistalle ainoana suomalaislevynä. Marraskuun alussa Minne kipusi sijalle 15. Levystä voit lukea lisää arvostelut osiosta. World Music Charts Europe listaa voit seurata täältä.

Syvälle salattu ensi-iltaan lokakuussa

Syvälle Salattu elokuva on kotimainen draamatrilleri, jonka on ohjannut Joona Tena, pääosissa Krista Kosonen, Peter Franzén, Kai Lehtinen, sekä Kari Hietalahti. Filmissä menestynyt lakinainen, Julia (Krista Kosonen), palaa nuoren poikansa kanssa sukunsa kotikylään puolustamaan sitä kylää uhkaavalta tekoaltaan rakentamiselta, mutta oleskelu saa vaarallisen suunnan, kun Julialle alkaa selvitä hänen omassa sukuhistoriassaan oleva salaisuus. Syvälle salatun ensi-ilta on 7.10.2011. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Panu Aaltio ja sitä soittaa mm. Milla Viljamaa. 

Vivaldin vuodenajat Meidän festivaalilla

Meidän festivaalilla esitetään perjantaina 29.1.2011 Antonio Vivaldin konsertot "Neljä vuodenaikaa" kahdessa konsertissa kokoonpanolla Pekka Kuusisto, Jan Söderblom ja Kati Rantamäki viulu, Katariina Ruokonen alttoviulu, Riitta Pesola sello, Jarkko Uimonen kontrabasso sekä Milla Viljamaa harmooni. Tervetuloa!

Milla Viljamaa ICO:n vieraaksi

Helmikuussa 2011 Milla Viljamaa vierailee harmooneineen Irish Chamber Orchestran riveissä Pekka Kuusiston johdolla. Ohjelmistossa on Vivaldin Vuodenajat sekä Timo Alakotilan säveltämä 'Sketches from Folkscenes', jossa on vaikutteita pohjoismaisesta pelimannimusiikista. Konsertit ovat University Concert Hall Limerickissä, City Hall Waterfordissa ja RDS Concert Hall Dublinissa 10.-12.2.2011.

Milla Viljamaa Minnesotaan konserttivierailulle

Marraskuussa Milla Viljamaa vierailee harmooneineen The Saint Paul Chamber Orchestran riveissä Pekka Kuusiston johdolla. Ohjelmistossa on Bachin Brandenburg Concerto, Viulukonsertto E-duurissa BWV 1042 ja Timo Alakotilan säveltämä 'Sketches from Folkscenes', jossa on vaikutteita pohjoismaisesta pelimannimusiikista. Konsertit ovat Apple Valleyssä, Eden Prairiessä ja Northfieldssä 18.-20.11.2010.