Muut Julkaisut

Kansanmusiikkia pianisteille - alkeet, nuottikirja 2012

Kansanmusiikkia pianisteille – alkeet on kansanmuusikon näkökulmasta kirjoitettu opas pianonsoiton alkeiden opiskeluun. Kirjassa tutustutaan kattavasti musiikin perusasioihin kotimaisten traditionaalisten sävelmien kautta. Nuottien kestojen ja tahtilajien lisäksi perehdytään myös soittoasentoon, musiikkiaakkosiin, sorminumeroihin, nuottiavaimiin, melodian muunteluun sekä kappaleen rakenteeseen. Soittamista harjoitellaan kaikissa sävellajeissa kahteen etumerkkiin saakka. Tulkintaan liittyviä asioitakaan ei ole unohdettu: kirjassa tutustutaan mm. nyansseihin, staccatoon, legatoon ja aksentteihin. 

Samojen kansien sisällä on myös toinen nuottikirja nimeltään Sammakko Sukkelan Säestyskoulu, jossa opetellaan säestyksen perusteita kansanmusiikkimateriaalin kautta. Säestyskoulussa käydään läpi komppaamista kaikissa sävellajeissa kahteen etumerkkiin saakka ja harjoitellaan harmonian perusteita (toonika, subdominantti ja dominantti). Säestystä opetellaan sekä tasajakoisissa että kolmijakoisissa tahtilajeissa. 

103 sivuinen Kansanmusiikkia pianisteille –alkeetnuottikirja soveltuu kaikille soitonopiskelun aloittaville pianisteille. Kirjan kappaleita voidaan käyttää materiaalina musiikkiopistojen kansanmusiikkilinjojen kurssitutkinnoissa (pt1-pt3).

Idea: Milla Viljamaa, Kuvitus: Marjo Mälkönen
Kustantaja: Milla Viljamaa ISBN: 979-0-55001-265-3 (ISMN)

Kansanmusiikkia_pianisteille_alkeet_kansi.jpg


Kansanmusiikkia pianisteille, nuottikirja ja CD 2008

93 sivuinen Kansanmusiikkia pianisteille -nuottikirja sisältää pelimannimusiikkikappaleita useaksi eritasoiseksi versioksi sovitettuna yhteensä seitsemästätoista kappaleesta. Vihko soveltuu kaikille 1/3-I-kurssitutkintotasoisille sekä kansanmusiikista ja sovittamisesta kiinnostuneille pianisteille.
 
Kansanmusiikkia pianisteille -nuottkirjassa esitellään kansanmusiikin tyylipiirteitä sekä lähtökohtia sovittamiseen. Kirja antaa eväitä omien sovitusten tekemiseen sekä muunteluun, variointiin ja improvisointiin helposti lähestyttävien tehtävien avulla. Siinä ei haluta antaa pelkästään valmiita ratkaisuja, vaan rohkaistaan kokeilemaan ja kuuntelemaan eli oppimaan myös omien oivallusten kautta.

Kansanmusiikkia pianisteille -nuottikirjaan kuuluu CD-levy, joka helpottaa kappaleiden opettelemista ja on hyvä apu kansanmusiikkiestetiikan löytämiseksi. Kappaleiden ohessa on esitelty myös aikaisempia levyjulkaisuja niistä kappaleista, joista äänityksiä on olemassa. 

Idea ja toteutus: Milla Viljamaa
Kustantaja: Milla Viljamaa ISBN: 979-0-55001-159-5 (ISMN)

Kansanmusiikkia_pianisteille_vihko_CD.jpg