Seitsemän miestä
- poikkitaiteellinen tangoteatteriesitys 2013

Seitsemän miestä pohjaa Aleksis Kiven romaaniin Seitsemän veljestä ja argentiinalaisen tangon syntyhistoriaan Buenos Airesissa. Jos Aleksis Kivi olisi asunut Argentiinassa, hän olisi kirjoittanut tangoja. Jos veljekset olisivat espanjan siirtolaisia Buenos Airesin satamassa, Juhani olisi Juan Jussi, intohimoinen ja verevä tangolaulaja ja Lauri Argentiinan arolla Pampan villi gaucho.

Tämän ajan lukutaito on sisälukutaito, kyky viedä ja seurata, kyky kuunnella, reagoida ja leikkiä. 1900-luvun alussa Buenos Aires oli siirtolaismiesten kaupunki. Tie harvojen naisten sydämeen kulki tanssin kautta. Miehet tanssivat tangoa keskenään, opettelivat ja loivat askeleita. Eikä kukaan tanssinut naisen kanssa, ennen kun osasi itse hyvin sekä naisen että miehen askeleet. 

Tango on Seitsemän miestä teoksen maailma ja kieli, mutta itse esityksen poikkitaiteellinen tango muodostuu vahvasti myös miesten omasta liikekielestä, visuaalisten elementtien käytöstä, tanssista ja näyttelijäntyöstä. Lopputulos on svengaava kokonaisuus, jossa tango, tanssi, teatteri, nukketeatteri  ja elävä musiikki pulppuavat ja polveilevat yhdessä kuin seitsemän veljestä, pitäen tiukasti yhtä. Teos on myös hulvaton ja absurdi matka ihmisyyteen ja itsensä tuntemiseen. Se on teos rakkaudesta, veljeydestä, ihmisen kaipuusta toisen luokse ja oman tanssiparin löytämisestä.

Elina Lajunen - Ohjaus ja käsikirjoitus
Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola - Musiikin sävellys ja esitys
Saija Nojonen ja Elina Lajunen - Visualisointi
Johannes Laiho - Äänisuunnittelu
Saija Nojonen - Valosuunnittelu
Nella Turkki - Apulaisohjaus
Paula Susitaival - Promokuva
Työryhmä - Koreografia 
Näyttelijä Martti Suosalo - Juan Jussi
Tanssija Valtteri Raekallio - Iso-Tuomas
Tanssija Benimino Borghi - Timotei
Tanssija-akrobaatti-sirkustaiteilija Sakari Saikkonen - Lauri
Nukketeatteritaiteilija Ishamael Falke - Simeooni
Tanguero Timo Hakkarainen - Eero Moskiitto
Tanssija Tuomas Mikkola - Aapo
Pasi Laurén - Lukkari

Tuotanto: Työryhmä Nukkehallitus ja Nukketeatterikeskus Poiju. Ensi-ilta Louhisalissa Espoon kulttuurikeskuksessa.
Kesto n. 1h 15 min, ei väliaikaa